Кошик 0
Список бажань 0
Меню
Наша адреса: вулиця Коломийська, 9Д, Чернівці, Чернівецька область
вулиця Коломийська, 9Д, Чернівці, Чернівецька область
Телефони: +380932682811
Вулиця Руська, 263 А, Чернівці, Чернівецька область
Телефони: +380932682811
+380932682811 Замовити дзвінок

Яку ковбасу називають «Брауншвейзькою» в Україні?

Яку ковбасу називають «Брауншвейзькою» в Україні?

В Україні «Брауншвейзька» ковбаса це дорогий сирокопчений делікатес найвищого гатунку.  Рецепт ковбаси був розроблений фахівцями у 1934 році.  Під час розробки рецептури технологи спиралися на досвід тогочасних ковбасників, і на знання нащадків майстрів з Німеччини та Австрії. 

 

У рецептурі  "Брауншвейгської" - лише найкраще м'ясо.  Яловичина для цієї ковбаси повинна бути виключно від молодих бичків, а свинина - не жирна, від тварин не старше 3 років.  Згідно з ГОСТом 16131-86 «Ковбаси сирокопчені.  Технічні умови», до складу «Брауншвейгської» має входити 45% яловичини вищого ґатунку, 25% делікатесної свинини та 30% хребтового шпику.  У ковбасу додають спеції: сіль, цукор, чорний чи білий перець, мускатний горіх чи кардамон.

 Якісна «Брауншвейгська» має мати коричнево-червоний колір.  Оскільки ця ковбаса належить до найвищого сорту сирокопчених ковбас, на її етикетці має бути вказівка   «вищий сорт» (не «перший»).


 Тривалість зберігання правильно приготовленої ковбаси – до 4 місяців за температури вище 10 градусів Цельсія в сухому приміщенні.  За більш низьких температур термін зберігання збільшується.

Коментарі