В Україні «Брауншвейзька» ковбаса це дорогий сирокопчений делікатес найвищого гатунку. Рецепт ковбаси був розроблений фахівцями у 1934 році. Під час розробки рецептури технологи спиралися на досвід тогочасних ковбасників, і на знання нащадків майстрів з Німеччини та Австрії.
У рецептурі "Брауншвейгської" - лише найкраще м'ясо. Яловичина для цієї ковбаси повинна бути виключно від молодих бичків, а свинина - не жирна, від тварин не старше 3 років. Згідно з ГОСТом 16131-86 «Ковбаси сирокопчені. Технічні умови», до складу «Брауншвейгської» має входити 45% яловичини вищого ґатунку, 25% делікатесної свинини та 30% хребтового шпику. У ковбасу додають спеції: сіль, цукор, чорний чи білий перець, мускатний горіх чи кардамон.
Якісна «Брауншвейгська» має мати коричнево-червоний колір. Оскільки ця ковбаса належить до найвищого сорту сирокопчених ковбас, на її етикетці має бути вказівка «вищий сорт» (не «перший»).
Тривалість зберігання правильно приготовленої ковбаси – до 4 місяців за температури вище 10 градусів Цельсія в сухому приміщенні. За більш низьких температур термін зберігання збільшується.